BloYaTop

 

BloYaTop

Van ‘roaring rock’ tot ‘mellow blues’. Dat is wat de rockband BloYaTop te bieden heeft. Met hun muziek refereren ze terug naar de ‘power rock’ van de jaren ’70 en is op momenten zelfs cool en sexy te noemen. Wanneer je vraagt naar de beweegredenen van de band leggen ze die vraag treffend bij je terug: “Why Waltz if you can Rock’n’Roll?”

Na twee albums zijn ze nu terug met een derde veelbelovend album ‘Fever’ (release: 1 februari 2016) . De singles ‘Yeah Right’ (1 nov. 2015) en ‘Perfect Caper’ (20 maart 2016) vormen een eerste veelbelovende kennismaking met het werk op ‘Fever’.

“All things must end… to start again!”

Het derde album ‘Fever’ vormt samen met de twee voorlopers (‘Why Waltz’ en ‘Mayday’) een waar ‘drieluik’, een eerbetoon aan de muzikale roots van de drie bandleden. De drie platen symboliseren samen een ‘coming of age roadtrip’ door het muzikale landschap van de afgelopen veertig jaar. Het laatste nummer op elk album vertegenwoordigd respectievelijk het vertrek, de reis en de eindbestemming, maar zonder dat er daadwerkelijk een echte eindbestemming is, want zo zegt de band “all things must end, to start again”. En zo zijn er bij Mark Ferguson, Mr. E en Paul Huge nu al plannen voor album nummer vier…. Stay Tuned!

Biografie

Na een carrière als ZZ Top Tribute Band verraste het trio uit Limburg vriend en vijand met hun eerste eigen werk. Na een EP ( ‘Can’t Boogie’: 2010) volgde in 2012 al snel het debuutalbum ‘Why Waltz’ met zelfs een distributiedeal in de VS. De plaat kreeg enkel lovende kritieken en BloYaTop bewees in één klap stevig en overtuigend op eigen benen te kunnen staan. Met het verfijnde gitaarwerk van Mark Ferguson, waarin ook meer dan genoeg ruimte is voor scherpe solo’s, valt deze band op. De ‘vintage vocals’ en bonkende baslijnen van Mr. E vormen daarmee een mooie combinatie. Paul Huge zorgt op drums voor de benodigde power en swing. Hiermee vormen de bandleden een gouden trio dat met energieke liveshows pas echt laat zien wat ze in huis heeft. Op Bospop 2013 zetten ze een overweldigende show neer waarmee ze beslist bewezen erg gegroeid te zijn sinds het debuut. Met dit optreden voor zo’n 7000 man publiek zetten ze zichzelf definitief op de kaart. Met een platendeal op zak werd ‘Mayday’ uitgebracht in 2014 en volgde er in datzelfde jaar een kleine clubtour langs o.a. de Effenaar, 013, Patronaat en de Melkweg.