Informatie

Wat is Koppelpop?

De Janse Bagge Band scoorde er een hit mee: ‘De Sjlaag om de Koppeleberg’.
Een instrumentaal nummer uit de jaren ’80. De organisatie van Koppelpop gebruikte het nummer voor de naam van het zeer diverse festival.
Op zaterdag 3 September treden in het Zuid-Limburgse Susteren zo’n elf bands op. Stichting Koppelpop organiseert dit jaar voor het dertiende achtereenvolgende jaar Koppelpop. Meteen vanaf de eerste editie in 2003 werd er een balans gevonden tussen gevestigde en onbekende, maar opkomende bands en artiesten uit binnen- en buitenland. Regionaal talent komt jaarlijks aan bod, doordat Stichting Koppelpop de winnaars van Kunstbende en PopSport elk jaar een optreden aanbiedt.
Daarnaast heeft de organisatie sinds 2008 een eigen bandwedstrijd, waarbij lokaal talent de kans wordt gegeven Koppelpop te openen. De afgelopen jaren stonden onder andere nationale toppers als Janse Bagge Bend, Jaya The Cat, DeWolff en Osdorp Posse op het podium en tevens draagt het festival bij aan de internationalisering van de Limburgse cultuursector door internationale acts vast te leggen. Onder andere bands uit België, Frankrijk en Duitsland, maar ook uit Oostenrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waren te zien en te beluisteren in Susteren, zoals Kontrust, Customs en Pure Reason Revolution, Anneke van Giersbergen.

Waar is Koppelpop?

Koppelpop vindt plaats op het Raadhuisplein te Susteren.

Auto vanaf Eindhoven:
A2 afslag Roosteren / Susteren (46), borden Susteren (N296) volgen tot stoplichten bij kruising met N294.
Bij stoplichten oversteken en weg blijven volgen tot bestemming aan linkerkant bereikt is.
Auto vanaf Maastricht:
A2 afslag Roosteren / Susteren (46), borden Susteren (N296) volgen tot stoplichten bij kruising met N294.
Bij stoplichten oversteken en weg blijven volgen tot bestemming aan de linkerkant bereikt is.

Treinen:
Stoptreinen vanuit Roermond of Sittard vertrekken elk half uur. Treinreizigers lopen via Stationsstraat en Louerstraat. Op de Oude Rijksweg Noord links afslaan. Na ca. 300 meter heb je het Raadhuisplein bereikt. Dit is een wandeling van ruim 10 minuten. Meer informatie: www.ns.nl.

Bussen:
Lijn 70 van Veolia stopt aan het festivalterrein op het Raadhuisplein in Susteren.
Vanaf Sittard rijden van 12u tot 21u elk half uur bussen via Nieuwstadt naar het Raadhuisplein in Susteren. De laatste terugreismogelijkheden richting Sittard zijn om 23u20 en 00u20 aan het Raadhuisplein.
Vanuit Weert rijden van 12u tot 21u elk half uur bussen via Stramproy, Molenbeersel, Kinrooi, Maaseik, Roosteren en Dieteren naar het Raadhuisplein in Susteren. De laatste terugreismogelijkheden richting Weert zijn om 23u00 en 00u00 aan het Raadhuisplein.