Over

Be there
on the Square

Over

Koppelpop


Koppelpop is een gratis popfestival in Susteren. Koppelpop vindt doorgaans plaats op de laatste zaterdag van augustus of eerste zaterdag van september en wordt op het Raadhuisplein in Susteren georganiseerd.

Koppelpop is traditiegetrouw de afsluiter van het festivalseizoen in Limburg.

De afgelopen jaren stonden onder andere nationale toppers als Janse Bagge Bend, Jaya The Cat, DeWolff en Osdorp Posse op het podium en tevens draagt het festival bij aan de internationalisering van de Limburgse cultuursector door internationale acts vast te leggen. Onder andere bands uit België, Frankrijk en Duitsland, maar ook uit Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk waren te zien en te beluisteren in Susteren, zoals Kontrust, Customs en Pure Reason Revolution, Anneke van Giersbergen en My Baby

Stichting Koppelpop zet zich in voor het bevorderen van cultuurparticipatie en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Op een drempelverlagende manier wordt aandacht gevraagd voor popmuziek in de gemeente Echt-Susteren.


Meer dan 20 jaar Koppelpop

Koppelpop is gestart in 2003 op de accommodatie van handbalvereniging NOAV.

Deze accommodatie was gelegen aan de Koppelberg in Dieteren en de naam ‘Live aan de Koppeleberg’ was geboren

Naar verloop van tijd werd de accomodatie te klein en ook de logistiek waren er problemen. Na een bezoek aan het Bevrijdingsfestival in het centrum van Roemond werd besloten om het festival te verplaatsen naar het Raadhuisplein in het centrum van Susteren en werd de naam veranderd in Koppelpop.

Hall of Fame

 

The Deaf (Spike)