Line-Up

Hello World!

Bas Soetens begon met PYRO om zijn paniekaanvallen in goede banen te leiden. Die therapie heeft gewerkt! Hij zit nu lekker in zijn vel en dat kun je in zijn nieuwe nummers terug horen. Die zijn vrolijker, meer poppy en helemaal van deze tijd. In zijn eerdere werk waren Foo Fighters, The Offspring en Kings Of Leon de voornaamste inspiratiebronnen, maar de nieuwe tracks zijn beïnvloed door bands als U2, Coldplay en OneRepublic. Er liggen drie nummers klaar die de komende maanden uitkomen. Ze zijn geschreven door Bas, die de hele muzikale basis – drums, (bas)gitaren en piano – zelf heeft ingespeeld. Niels Zuiderhoek (Kensington, Di-Rect) liet dit waar nodig door bevriende topmuzikanten aanvullen en zorgde voor een sprankelende, kleurrijke sound. Deze zomer verschijnt de eerste single: Wiser. Die gaat over hoe je in een donkere periode belangrijke levenslessen opdoet, zodat je daarna beter en positiever met bepaalde situaties kunt omgaan. Precies zoals Bas het zelf ervaren heeft. De tweede helft van het jaar staat in het teken van optredens in clubs en op festivals. Live bestaat PYRO, naast Bas Soetens, uit zijn broer Stein (bas), Steef van Sambeeck (gitaar) en Thomas Larmit (drums). Wat vooraf ging… Op 25 januari speelde PYRO zijn eerste (en uitverkochte) headline show in de Effenaar in Eindhoven. Het begin van nog veel meer moois, zo was de bedoeling. En toen kwam corona… Maar Bas heeft sindsdien niet stilgezeten. In tegendeel. De afgelopen anderhalf jaar stonden voor hem in het teken van groei en ontwikkeling. Hij bracht de tweede PYRO-EP Coming Down uit, die heel goed werd ontvangen. Spotify nam meerdere tracks op in playlists als New Music Friday, Made In NL en New Alternative. Ook KINK, 3FM, Rob Stenders, Leo Blokhuis en Coen Swijnenberg voegden nummers aan hun playlists toe en de band speelde live bij Giel op NPO Radio 2. Ondertussen is Bas zijn tekstschrijf-skills aan het perfectioneren. Daarvoor volgt hij de opleiding Lyric Writing aan de prestigieuze Berkeley School of Music in de Verenigde Staten. Ook Music Hub Brabant heeft het talent van Bas onderkend. Hij is een van de artiesten die voor hun talentontwikkelingsprogramma zijn uitgenodigd.

bass: Nick Maertens (30) guitars: Jorik Van den Bosch (30) guitars: Tomas Van Hove (26) vocals: bram baele (28) drums: Aaron Machtelinckx (25) Hun ep namen ze op met Rodrigo Fuentealba (The Fuzztones, Fifty Foot Combo, Novastar) als producer en Jim Diamond (producer van oa. The White Stripes, The Sonics, The Dirtbombs) als mixer/mastering. The 925 (uitgesproken als The Nine To Five) is een band van vijf en maakt garage rock’n roll in de stijl van de jaren 60. Met hun energieke shows en ludieke songteksten beloven ze er een echt totaalspektakel van te maken. Ze zijn het onbesuisde liefdeskind van The Sonics met MC5 die als baby ontvoerd werd door Paul Stanley van Kiss en zijn tienerjaren doorbracht in het tuinhok van Alice Cooper.

Tricklebolt brengt een diepgewortelde 70’s spirit en een sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijt en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Waan je volledig in een Easy Rider roadtrip terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt. ​ Op hun CV staan supports voor o.a. Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Extreme, Di-rect en Navarone. Na twee full-length albums nam Tricklebolt in de zomer van 2020 ’s werelds eerste Drive-In Live album op, dat 13 augustus 2021 het daglicht zag: ‘Live at the Drive In’. ​ ​ ​ ​ ​ TRICKLEBOLT IS: Bastian Pen: Lead vocals / Rhythm Guitar Tim Kampman: Lead Guitar / Backing Vocals Daan Pen: Bass guitar Roy Scholten: Hammond Organ Daan Wopereis: Drums

Een ontploffing van catchy zanglijnen en krachtige gitaren. COME ON HERO knalt hun energieke rocksongs met veel plezier de wereld in. Gitaarriffs voor het grote publiek a la Foo Fighters, Nothing But Thieves en Biffy Clyro. 100% homegrown uit Limburg/Brabant. Deze nieuwkomers beleven hun eerste festivalzomer in 2022, dus aan vuur en enthousiasme geen gebrek. Het aankomende debuutalbum werd opgenomen en gemixt in samenwerking met Ken Andrews (Paramore, Jimmy Eat World) en Amaury Sauvé (Birds in Row). Als voorproefje bracht de formatie de singles “Residue” & “Domino” uit.

In de zomer van 2012 werd Classic Rock Coverband Green Easer opgericht. Een naam met een knipoog naar de Limburgse roots van de band. Een verengelste verwoording van ‘grien iezer’ oftewel huilebalk in het Nederlands. Op die manier heeft de band in ieder geval een van de leukste bandnamen van de afgelopen periode bezit. Het repertoire bestaat uit covers van bekende Classic Rock bands uit binnen en buitenland. Denk aan de Golden Earring, Status Quo, Thin Lizzy, Deep Purple enz. Degelijke rockmuziek uit inmiddels ver vervlogen tijden. Green Easer is naast avondvullende optredens ook een aantal keren per jaar te zien als support-act van Limburgs grootmacht, de Janse Bagge Bend. Op deze manier speelt de band door de hele provincie en doet ze dorpjes aan waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Verlang jij ook terug naar de hoogtijdagen van de rockmuziek en staat jouw radio ook vastgelast op Arrow Classic Rock, houd onze agenda in de gaten. Dus kom dan beslist een keer kijken naar Green Easer! Line up : Dion Vankan – Gitaar/ Zang Bjorn Schoonbroodt – Drums Paul Claessen- Leadgitaar Marcel van Melsen – Basgitaar

Deze 5-koppige rockband is ontstaan uit de band Burning Paris, welke begin 2015 is gaan samenwerken met zanger Jerry Mike. De naam ECHO EMPIRE sluit aan bij de nieuwe koers die de band gekozen heeft. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van muzikale experimenten en maken van nieuwe songs. De band is nu klaar voor de poppodia!

80’s sound met een vleugje dance/electro. Zo kun je de muziek van White Noise het beste omschrijven. Inmiddels is deze band van studioproject uitgegroeid tot een volwaardige live act met een eigen herkenbare sound. Met de komst van Mike Renton op drums slaat White Noise een nieuwe weg in. Strakke beats wisselen zich af met psychedelische klanken van zangeres Naima.

Private Storage

Private Storage is een vurige rockband. Met de ruwe stem van Anouk, scheurende gitaren van Stan en bluesy baslijnen van Mart maken ze catchy rock nummers. Ze hebben sterke live-performance en nemen iedereen mee in hun nummers. Ze halen hun inspiratie uit The Foo Fighters, The Last Internationale, Beth Hart en elkaar. Hun nummers gaan over het dagelijks leven wat je niet zomaar met iemand deelt maar hun Private Storage staat voor iedereen open. Met als gastartiesten: Pien van Neer op gitaar en Dirk van Cleef op drums.

Private Storage

Sjoerd Post

Zijn muzikale roots beginnen al vroeg in zijn jeugd. Nagenoeg de gehele huisraad werd als instrument gebruikt door hem. ’n Belangrijke reden om snel met een echt instrument, de gitaar, aan te pappen. Met bands als Fin de Siècle en Ink’d betrad hij menig podium, maar na roerige gebeurtenissen in de privésfeer en hevige emoties brak er voor Sjoerd een andere periode aan in zijn leven. Eerst probeerde hij zijn emoties te vertalen in songteksten in het Engels, maar dat was een moeizaam proces. Uiteindelijk schreef hij zijn emoties van zich af in het ‘plat’. Limburgs was de taal waarmee hij was opgegroeid en die recht uit zijn hart kwam en komt. Dit heeft geresulteerd in meerdere nummers waarvan hij er nu 6 heeft uitgebracht zijn debuut-CD: Wie t waor.

Sjoerd Post

Maggie Dae

Maggie Dae is een singer-songwriter uit het Limburgse land. Muziek speelt vanaf jongs af aan een rol in haar leven en het is haar met de paplepel ingegoten. Na in verschillende bands als frontvrouw te hebben gefungeerd, maakt ze nu de beslissing om in haar eentje verder te gaan. Met enkel haar warme gitaarklank en sprekende stemgeluid maakt ze popmuziek beïnvloed door country en blues. In haar verhalende songs zingt Maggie Dae over haar ervaringen in het leven en wil ze anderen inspireren door deze met haar publiek te delen. Haar optredens hebben vaak een intieme, theaterachtige setting, maar het ontbreekt zeker niet aan energieke songs. De muziek van Maggie Dae doet denken aan zowel het vertellende uit de jaren ’60 en ’70 als de nieuwere artiesten van nu. Jackson Browne, Douwe Bob en John Mayer zijn namen die zomaar de revue passeren.

Maggie Dae

harrie & Nick

In 2009 kwam een vriend, Gaston Matthijsse, (Acoustic Music Recordings) op het idee een advertentie te zetten voor een bassist die ons zou kunnen helpen bij opnames etc. Een fatastisch idee, dank aan Gaston, dit zou een keerpunt in de muziek betekenen. Nick McGrath was de eerste (en de enige als ik me goed herinner) die reageerde. Het klikte meteen op muzikaal gebied en hoewel de gezondheid van Harry een hinderpaal was om veel op te treden is er een samenwerking uit gegroeid waaruit vooral mooie studio projekten zijn voort gekomen. Een lange pauze viel van 2015 (toen Harry longkanker kreeg en zijn rechterlong verwijderd werd) tot dit jaar zo ongeveer; maar muziek is een heler zoals we weten en door intens hard werken en veel fitness en beweging klinkt het volgens sommigen zelfs beter dan vroeger. Enig zoekwerk op iTunes, zoek naar Harry V & Nick McGrath, leidt naar vooral de franse songs die Harry geschreven heeft als reaktie op het werk van de Belgische reggea band Panache Culture uit Luik. Maar er is meer, Nederlandstalig, Engels en zelfs enkele nummers in het Duits. Singer songwriter muziek waarbij Harry zorgt voor teksten en muziek en Nick wezenlijke bijdragen levert voor arrangementen, heel belangrijk! Eenvoudige zoek woorden op internet: Harry Vsingersongwriter op youtube (let op de spelling), en op facebookDOTcom/HarryVSS.NL is het makkelijkst om meer te horen en te weten te komen. Alleen studio werk word verkocht, huisopnames (van prima kwaliteit) zijn veelal vrij te streamen en te downloaden via de facebook pagina.

Harrie & Nick
TOP